Centrul Europe Direct Maramureș din cadrul Fundației CDIMM Maramureș, având ca entitate afiliată Consiliul Județean Maramureș, lansează Campania interregională ”Regiunea mea verde”, care se va desfășura în perioada octombrie – decembrie 2021, în parteneriat internațional cu Centrul Europe Direct Panevėžys din Lituania și Centrul Europe Direct Jasz-Nagykun-Szolnok din Ungaria. 

Activitățile prevăzute în cadrul campaniei sunt următoarele:

1. Concursul video ”Agenda Verde”. Echipe de elevi cu vârsta peste 12 ani și profesori coordonatori
(3 școli sau licee/ regiune) vor crea scurte materiale video privind proiecte verzi.

2. Concursul foto ”Galeria virtuală a regiunii mele verzi”. Va fi organizată o expoziție online cu fotografii care ilustrează poveștile elevilor și școlilor implicați în campania interregională.

3. Schimb de bune practici ”Apropiați, respectând distanțarea”. Se va realiza un catalog online de bune practici privind metode de învățare de la distanță, care va fi prezentat în cadrul unui webinar dedicat profesorilor și elevilor participanți în campanie. Perioada preconizată de derulare este noiembrie-decembrie 2021.

Câștigătorii concursurilor de materiale video și fotografii se vor reuni în cadrul Atelierului ”Green CaMMp”, care va avea loc în luna decembrie 2021, în sistem tabără hibrid, pe parcursul a 2 zile, cu participarea fizică a elevilor din Maramureș și cu participare online pentru reprezentanții regiunilor înfrățite.

Școlile și liceele din Maramureș sunt invitate să consulte Invitația, Regulamentul campaniei ”Regiunea mea verde” și să completeze Formularele de participare anexate.

Termenul de înscriere pentru Concursul video ”Agenda Verde” și Concursul foto ”Galeria virtuală a regiunii mele verzi” este 29 octombrie 2021. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *