Rețele EU în Regiunea NV

Enterprise Europe Network – la UNIVERSITATEA TEHNICĂ Cluj Napoca (www.utcluj.ro)

Rețeaua întreprinderilor europene ajută întreprinderile să inoveze și să se dezvolte la scară internațională. Este cea mai mare rețea de sprijin din lume pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) cu ambiții internaționale.

Rețeaua este activă în peste 60 de țări din întreaga lume. Acesta reunește 3.000 de experți din peste 600 de organizații membre – toate renumite pentru excelența lor în sprijinul pentru afaceri.

Printre organizațiile membre se numără:

  • poli tehnologici
  • organizații de sprijinire a inovării
  • universități și institute de cercetare
  • organizații de dezvoltare regională
  • camere de comerț și industrie

Întreprinderile individuale nu pot deveni membre ale rețelei, dar se pot bucura de numeroasele servicii oferite.

Servicii de afaceri

  • Echipele de experți în rețea din fiecare organizație membră oferă servicii personalizate întreprinderilor.
  • Ei cunosc mediul de afaceri local și au contacte pentru oportunități de afaceri la nivel mondial.
  • Rețeaua poate oferi, de asemenea, o abordare orientată care vizează în mod specific sectorul dumneavoastră de afaceri. Grupurile sale de experți acoperă toate sectoarele economice cheie, de la asistență medicală la agroaliment, de la energia inteligentă la modă și textile.

Adresa: Str. Daicoviciu nr. 15, Cluj-Napoca, Romania, e-mail opi@staff.utcluj.ro, tel: +40 264401320

ADR Nord-Vest cu sediul în Cluj-Napoca 

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a fost constituită în conformitate cu Legea 151/1998 prin hotărârea nr. 4/ 16.12.1998 a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, ca organism de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce acţionează în domenii specifice dezvoltării regionale.

ADR Nord-Vest este organismul executiv al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

Calea Dorobanţilor nr.3, Cluj Napoca, Cluj. Cod poştal : 400118
Tel : 00-40-264-431550 Fax : 00-40-264-439222
e-mail : secretariat@nord-vest.ro
https://www.nord-vest.ro/

AJOFM Maramureș membru în Rețeaua EURES 

Serviciile retelei nationale EURES pot fi furnizate doar de entitati autorizate (de ex. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, prin structurile sale teritoriale) si de organizatii acreditate, care satisfac anumite cerinte legale. Aceste entitati au statutul de membri EURES sau parteneri EURES – in functie de serviciile pe care ofera si sarcinile pe care le indeplinesc in retea, conform prevederilor Regulamentului (UE) EURES nr.589/2016 – si ofera servicii EURES prin personal desemnat in acest sens.

Un membru EURES oferă o gamă completă de servicii EURES, în timp ce un partener EURES are o ofertă de servicii mai limitată, în funcție de dimensiunea organizației sau de caracterul celorlalte servicii furnizate în mod normal.

Baia Mare, str. Hortensiei nr. 1 A

Nr. telefon: 0262.227.821 Nr. fax: 0262.227.829

E-mail: ajofm@mm.anofm.ro  

Pagina web: www.maramures.anofm.ro

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale  Maramureș

Odată cu integrarea în Uniunea Europeană, România urmează, în ceea ce priveşte agricultura şi dezvoltarea rurală, principiile Politicii Agricole Comune ( PAC), care reprezintă un set de reguli şi măsuri care vizează în principal creşterea productivităţii, garantarea unui nivel de viaţă echitabil populaţiei din agricultură, stabilizarea pieţelor, garantarea securităţii aprovizionărilor, asigurarea consumatorului cu provizii la preţuri raţionale.
Potrivit Reglementării Consiliului Europei nr. 1290/2005 privind finanţarea politicii agricole comune, s-au creat două fonduri europene pentru agricultură:
–  FEGA – Fondul European de Garantare Agricolă – pentru măsurile de reglementare sau sprijinire a piețelor agricole și pentru plățile directe către agricultori în contextul politicii agricole comune
– FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală – pentru finanţarea programelor de dezvoltare rurală.
Str. Gheorghe Şincai, nr. 46, Baia Mare, Judeţul Maramureş
Tel:  0262 / 215. 016;
E-mail: secretariat.maramures@ afir.info  

Centrul EUROPE DIRECT Bistrița-Năsăud

Centrul de informare EUROPE DIRECT BISTRIȚA-NĂSĂUD este membru al rețelei Europe Direct din România, care, la rândul ei, face parte dintr-o rețea de centre la nivel european. Aceste centre aduc Europa mai aproape de cetățeni și îi ajută să se implice în dezbateri privind viitorul UE. Rețeaua este administrată de Comisia Europeană. Puteți să ne contactați dacă aveți întrebări despre politicile, programele și prioritățile UE și dacă doriți să vă implicați în evenimente privind viitorul UE. De asemenea, ne deplasăm în școli, unde organizăm prezentări, derulăm discuții despre UE și distribuim publicații oficiale. Toate serviciile noastre sunt oferite gratuit.

Casa Argintarului – Centrul German Bistrița, Str. Dornei, Nr. 5, Bistrița, Județul Bistrița-Năsăud

Tel: +40 771 294 416
E-mail: europedirectbn@produsbn.ro

Centrul de informare – EUROPE DIRECT BISTRIȚA-NĂSĂUD (produsbn.ro)

Centrul EUROPE DIRECT Cluj

EUROPE DIRECT CLUJ, noul birou local al Uniunii Europene, este membru al rețelei Europe Direct din România, care, la rândul său, face parte dintr-o rețea de centre la nivel european, fiind administrate de Comisia Europeană. Aceste centre aduc Europa mai aproape de cetățeni și îi ajută să se implice concret în dezbateri punctuale privind viitorul UE.

Europe Direct Cluj este găzduit, începând cu luna mai 2021, de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, una dintre cele mai vechi și mai de impact organizații neguvernamentale din Cluj.

ADRESA: str. Virgil Fulicea,nr. 1, ap. 1, cod 400022 Cluj-Napoca, Cluj, Transilvania, Romania

TEL: +40 264 431 411 TEL MOBIL: +40 755 777 011
EMAIL: europedirect.cluj@voluntariat.ro

Despre EUROPE DIRECT Cluj – Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

Centrul EUROPE DIRECT Oradea

EUROPE DIRECT Oradea este un centru de informare despre activitățile Uniunii Europene, destinat tuturor cetățenilor. Centrul va fi găzduit la sediul Fundației Comunitare Oradea, acesta fiind unul din programele organizației pentru anii 2021-2025.

Oradea, Str. Republicii 30, etajul II,
cod poștal 410087, jud. Bihor, România

FILIALA TRANSILVANIA A ASOCIATIEI ROMANE PENTRU INDUSTRIA ELECTRONICA SI DE SOFTWARE (www.aries-transilvania.ro)

Filiala Transilvania a ARIES are sediul în Cluj-Napoca și este fondată de peste 95 de membri precum: companii, reprezentanți ai administrației locale, universități, institute de cercetare, instituții catalizator și alte entități regionale și locale de inovare interesate de schimbul de transfer de cunoștințe, bune practici în cercetare și oportunități de afaceri.

BD NICOLAE TITLESCU, 4, ET 1, 400420 Cluj-Napoca, Romania , e-mail: contact@aries-transilvania.ro tel: +40742225045
Eurodesk România

Din 1990, Eurodesk răspunde la solicitările tinerilor legate de oportunitățile de finanțare ale Uniunii Europene, precum și la cele legate de mobilitate. Serviciul de informare Eurodesk facilitează gratuit accesul la informații europene de interes pentru tineri și pentru cei care lucrează cu tinerii în 36 de țări europene.

Europa nu duce lipsă de oportunități, iar Eurodesk îți oferă informația de care ai nevoie, exact atunci când îți trebuie și în același timp te încurajează să devii un cetățean activ.

Eurodesk nu este doar un alt serviciu online: partenerii Eurodesk îti pot prezenta diversele oportunități care ți s-ar potrivi – în cazul în care îti dorești să studiezi, să muncești, să participi la un schimb de tineri, să fii voluntar european sau să călătorești într-o altă țară europeană – și îti vor arăta care sunt următorii pași pe care trebuie să-i urmezi.

Baia Mare, Romania

Team for Youth Association – Multiplier
Vasile Lucaciu 55A, 430341 Baia Mare, Romania
Tel: +40740829607 e-mail: remus.pop@eurodesk.eu

https://www.t4uth.ro/