Perioada 2021-2025
I. Sarcina nr. 1: ”Informarea și implicarea cetățenilor”
II. Sarcina nr. 4: ”UE în școli”
Modalitatea de implementare: realizarea unei campanii interregionale în mediul online între școlile din regiunile partenere, prin intermediul unei platforme de comunicare online (de tip Youtube etc.). Tinerii vor colabora pentru a se familiariza cu teme prioritare de interes european, vor face schimb de experiență în aceste domenii de interes european, prin prisma experienței și proiectelor derulate la nivel local. Se vor utiliza modalități de comunicare online, non-formale, bazate pe descrierea proiectelor și acțiunilor derulate în școli și a experiențelor personale, se va stimula storytelling-ul atât prin testimoniale, cât și prin imagini și materiale video realizate de elevii implicați, precum și schimburi de bune practici.
În fiecare an, se va alege o tematică de lucru, în funcție de prioritățile anuale stabilite la nivel de U.E., elevii implicați fiind invitați să contribuie împreună cu școala din care fac parte.
Activități propuse pentru anul 2022
Activitate propusă pentru 2021
Ce fac eu pentru regiunea mea verde ? / How can I bring green in my region?
Sub-activități:
Într-o primă etapă, elevii se vor înregistra/ realiza materiale video prezentând proiectele și acțiunile verzi derulate în școli și experiența proprie specifică acestei teme, ulterior fiind realizat un tur virtual al experiențelor ”verzi”.
Eveniment: Atelier Green CaMMp / Workshop Green CaMMp și premierea elevilor implicați în activitățile campaniei, din fiecare regiune fiind premiați câte 3 elevi (?) pentru eforturile realizate.
Elevii alături de un însoțitor din fiecare regiune vor fi invitați la Green CaMMp, un atelier inovativ derulat online sau off line în județul nostru, unde se vor derula activități educative menite să promoveze măsurile de protejare a mediului, de familiarizare cu resursele de energie regenerabilă, etc.
Atelierul se va derula sub coordonarea unui facilitator, special cooptat pentru a coordona această activitate. Se vor utiliza resursele educaționale ale Centrului SEED, se vor face vizite de studiu (virtuale sau la fața locului, după caz) în locații exemplu pentru modul în care s-a abordat problematica protecției mediului.
Elevii participanți vor realiza un mic testimonial în care vor descrie experiențele ce i-au marcat. Aceste materiale vor fi parte a Agendei verzi a întregii activități, prezentând prin storytelling-ul realizat de copii, felul în care au înțeles și aplicat în viața de zi cu zi măsurile de protecția mediului.
Premierea, făcută în mod festiv online sau offline, în cadrul atelierului, va contribui la responsabilizarea elevilor implicați, mai ales că la acest eveniment sunt invitați să ia parte și reprezentanții oficiali ai regiunilor înfrățite din care provin elevii.
„Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Reprezentanței CE în România. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă grantul nu pot fi făcute răspunzătoare pentru acestea.”