MILANO 30 Mai – 1 Iunie 2022
Adunarea Generală Anuală a Centrelor Europe Direct
Peste 420 de centre ale rețelei EUROPE DIRECT s-au întâlnit după 3 ani de așteptare. Au participat centrele care și-au înnoit contractele cu Comisia Europeană pentru perioada 2021 – 2025, precum și centrele care și-au început activitatea în anul 2021.
A fost un moment deosebit, așteptat de toată lumea, după o lungă perioadă de activitate on-line. Subiectele dezbătute au fost de cea mai mare actualitate Europeană, politică, socială, economică și umanitară.
În seara zilei de 30 Mai 2022 am participat la plantarea unui copac împreună cu autoritățile locale și regionale italiene, cu reprezentanți ai Parlamentul European, cu conducerea Comisiei Europene – Direcția Comunicare, precum și cu reprezentanți ai fiecărei rețele naționale Europe Direct. Evenimentul a fost urmat de un dineu organizat de gazde, în onoarea participanților la acest important eveniment.
Două zile, 31 Mai și 1 Iunie, au fost alocate lucrărilor Adunarii Generală a Anuale a Centrelor Europe Direct. Lucrări în plen, lucrări pe ateliere tematice, expoziții naționale, întâlniri planificate sau ad-hoc, multe informații, planuri pentru viitor, obiective ale rețelei și multe altele.
La final de eveniment am rămas cu convingerea că interacțiunea directă cu colegii din cele 27 de țări europene a fost cel mai mare câștig al acestui eveniment.
Mulțumim tuturor celor care au făcut ca participarea României la acest eveniment să fie apreciată de toți participanții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *