Vineri, 06 MAI 2022, ora 12:00, Centrul EUROPE DIRECT Maramureș în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș a organizat evenimentul de celebrare a Zilei Europei 2022 la Centrul de Instruire și Marketing ”Gheorghe Marcaș”.
Am fost onorați de participarea la eveniment a Doamnei Anca Minodora Costin-Hendea, Secretar de Stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. În deschiderea evenimentului Doamna Anca Minodora Costin-Hendea a adresat un mesaj de solidaritate cu refugiații din Ucraina și de apreciere a acțiunilor deosebite întreprinse în județul Maramureș de către ONG-uri, voluntari, autorități publice pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina.
Doamna Tatiana Sasu, Director la Direcția Pregătire Profesională a CCI Maramureș, a adresat un mesaj participanților în calitate de reprezentantă a organizației gazdă a evenimentului.
Manifestarea dedicată Zilei Europei 2022 și-a propus să reunească autorități publice, studenți, elevi, cadre didactice, reprezentanți ONG, voluntari români și străini, reprezentanți ai instituțiilor culturale, mass-media, precum şi publicul larg din județul Maramureș, interesați să se implice în viața comunității locale. Temele puse în dezbatere cu această ocazie au fost: Partea I Solidaritate cu refugiații din Ucraina; Partea a II-a Schimb de experiență între cluburile de robotică.
Pentru partea I Solidaritate cu refugiații din Ucraina au făcut prezentări: Liceul Pedagogic Taras Sevcenko Sighetu Marmației, Liceul Tehnologic ”Marmația” Sighetu Marmației, Asociația Valea Verde Sighetu Marmației, Asociația ASSOC Baia Mare – Santinela ASSOC, Colegiul Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighetu Marmației, Blue Point Sighetu Marmației, Colegiul Tehnologic ”George Barițiu” Baia Mare, Centrul pentru Educație Incluzivă Sighetu Marmației.
Pentru Partea a II-a Schimb de experiență între cluburile de robotică au făcut prezentări și demonstrații practice: Liceul Tehnologic ”Marmația” Sighetu Marmației, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, Colegiul Tehnologic ”George Barițiu” Baia Mare, Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic și Școala Gimnaziala LUCIAN BLAGA Fărcașa.
Dorim să le mulțumim tuturor autorităților, cadrelor didactice, elevilor, voluntarilor, cetățenilor care au participat la eveniment pentru dăruirea cu care au susținut celebrarea Zilei Europei 2022 și pentru întreaga activitate pe care o desfășoară zi de zi.
Emoțiile și lacrimile au spus mai mult decât orice cuvinte!
Mesajul desprins din toate prezentările făcute este: SOLIDARITATE!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *