Joi, 10 Martie 2022, am organizat evenimentul ”Sprijin pentru refugiați – Agenda digitală în comunitatea mea”.
Obiectivele acțiunii au fost:
1. Prezentarea situației refugiaților și a persoanelor implicare din primele ore cu sprijinirea acestora la Vama Sighetu Marmației
2. Inventarierea nevoilor de asistență în frontieră pentru refugiați.
3. ”Agenda digitală” – instrumentele digitale disponibile pentru facilitarea operațiunilor în situații de criză
Temele puse în dezbatere au fost:
• Cum s-au implicat ONG-urile locale în soluționarea problemelor refugiaților
• Cum se pot implica administrațiile publice în gestionarea problemelor refugiaților
Evenimentul s-a adresat funcționarilor din administrația publică locală, cetățenilor, tinerilor din grupele de vârstă 15 – 25 ani și 26 – 35 ani, tuturor celor care doresc să ajute la soluționarea problemelor refugiaților.
Mulțumim tuturor participanților la eveniment, familiei Oksana și Marian Ferțadi, sighetenilor implicați direct în sprijinirea refugiaților, Ioan Mariș – Asociația Valea Verde, Claudia Gampe – Primăria Sighetu Marmației, Adriana Ioana Vescan LT Marmația, Colopelnic Luminița – Serviciul De Ajutor Maltez În România – Sighet, Opriș Viorica – Asociația Suntem vocea lor, Sighetu Marmației. Le mulțumim reprezentanților CJ Maramureș Claudia Breban, Radu Lucian, Noemi Ganea, Margareta Capîlnean, Răzvan Manța implicați în Celula de Criză ceată și operațională, prezenți la eveniment precum și d-lui Ion Covaci, Primarul Comunei Sarasău. Le mulțumim colegilor din centrele Europe Direct Vâlcea, Râșnov și Râmnicu Sărat participanți la eveniment precum și tuturor celor care au participat și nu au fost nominalizați.
O mențiune deosebită pentru grupul de voluntari de la Liceul Tehnologic ”Marmația”, Sighetul Marmației, conduși de Dna Adriana Vescan, Director, pentru activitatea extraordinară pe care o fac în beneficiul refugiaților din Ucraina.
 
Înregistrarea evenimentului:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *