Participă la consultarea publică deschisă până pe 28.02.2022!
💬Context: Digitalizarea poate aduce numeroase beneficii consumatorilor, în special în ceea ce privește facilitarea accesului la produse și reducerea costurilor.
Dar digitalizarea poate genera în același timp noi provocări pentru protecția consumatorilor. De exemplu, digitalizarea poate facilita noi modalități de acordare a creditelor ipotecare (cum ar fi finanțarea participativă sau creditarea de tip peer-to-peer), care nu sunt neapărat supuse în toate cazurile garanțiilor prevăzute de Directiva privind creditele ipotecare.
De asemenea, poate exista un risc de discriminare legat de deciziile de creditare bazate pe algoritmi (utilizarea inteligenței artificiale), deoarece pot prezenta riscuri semnificative pentru drepturile fundamentale ale persoanelor.
În plus, clădirile din UE sunt responsabile în mod colectiv pentru 40 % din consumul de energie și pentru 36 % din emisiile de gaze cu efect de seră. Prin urmare, îmbunătățirea eficienței energetice și asigurarea utilizării materialelor sustenabile pentru clădiri au un rol esențial în atingerea obiectivului ambițios de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, prevăzut de Pactul verde european.
 
ℹ️Mai multe informații despre creditele ipotecare în UE aici: https://bit.ly/DespreCrediteI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *