Scopul evenimentului este promovarea priorității P1 Agenda digitala prin oferirea unui pachet complet de instruire folosind kit-ul ROBOT4ALL și platforma de instruire ROBOT4ALL Academy.
Vom lansa competiția pentru realizarea a 3 cluburi de robotică în școli / licee.Se va prezenta Conferința pentru Viitorul Europei.Pentru inregistrare la eveniment vă rugăm să accesați link-ul
 https://us02web.zoom.us/…/tZArc-ipqDwrHdWMSFT8R…
După înregistrare veți primi automat un mesaj (e-mail) cu link-ul de acces la eveniment, ID eveniment și parolă.
Documentele competiției ROBOT4ALL:
Metodologie de concurs
Scrisoare de intentie
Declaratie angajament

Dezbatere publică pe tema: ROBOT4ALL – Agenda digitală în școala mea

Data: 29 Iunie 2021, ora 14:00

Loc: Online, platforma ZOOM

Centrul EUROPE DIRECT Maramureș a organizat dezbaterea publică ” ROBOT4ALL – Agenda digitală în școala mea” ca eveniment ”online”. La eveniment au participat 11 de persoane,  profesori, și reprezentanți ai ONG. Evenimentul a fost dedicat Agendei Digitale Europene ca prioritate a acestei perioade.

Scopul evenimentului este promovarea priorității P1 Agenda digitala prin oferirea unui pachet complet de instruire folosind kit-ul ROBOT4ALL și platforma de instruire ROBOT4ALL Academy. Vom lansa competiția pentru realizarea a 3 cluburi de robotică în școli / licee.

În deschiderea evenimentului am prezentat elementele fundamentale ale Conferinței privind Viitorul Europei și platforma interactivă https://futureu.europa.eu/ .

În partea a doua am prezentat rezultatele proiectului ROBOT4ALL finanțat prin Programul Erasmus + al Uniunii Europene: Kitul de instruire in programare și robotică și evaluare a competențelor dobândite precum și platforma interactivă ROBOT4ALL Academy. Am vizionat un film de prezentare realizat de partenerii din proiect.

În ultima parte am lansat concursul pentru selectarea a 3 scoli / licee pentru a deveni gazde ale Cluburilor de robotică sprijinite de Centrul EUROPE DIRECT Maramureș. Unitățile de învățământ selectate vor primi un sprijin pentru Clubul de robotică care va consta în:

  • kit-ul ROBOT4ALL pentru instruire și evaluare competențe
  • 2 kit-uri EL KIT 012 UNO Project Smart Robot Car Kit v 3.0 (sau echivalent)
  • Asistență pentru demarare activitate

La dezbaterea publică am colectat propuneri și inițiative de la participanți pe care să le transmitem conferinței CoFE.

Listă de propuneri:

  • Includerea cursurilor de robotică în programa școlară
  • Dotarea școlilor / liceelor cu laboratoare de robotică
  • Organizarea de concursuri de robotică dedicate evevilor
  • Organizarea de cursuri de robotică pentru profesori coordonatori
  • Facilitarea accesului la rezultatele proiectelor finanțate de Uniunea Europeană care au dezvoltat instrumente pentru învățarea roboticii în scoli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *