Partenerii noștri de cooperare interregională, Centrul Europe Direct Szolnok (Ungaria) și Centrul Europe Direct Panevezys (Lituania) ne-au transmis mesajele lor ocazionate de Ziua Europei, marcând astfel și debutul parteneriatului interregional în cadrul noii generații Europe Direct 2021-2025 cu Centrul Europe Direct Maramureș. Legătura cu cele două centre s-a concretizat pe baza relațiilor de înfrățire pe care le are județul Maramureș cu județul Jasz-Nagykun-Szolnok și municipalitatea Panevezys.

Centrul Europe Direct Szolnok (Ungaria) este găzduit de Biblioteca orașului Szolnok, având o experiență de 20 de ani în ceea ce înseamnă diseminarea informațiilor legate de Uniunea Europeană. Echipa Centrului Europe Direct Szolnok, formată din 4 specialiști, ne-a transmis entuziasmul lor privind oportunitatea de a coopera cu centrul nostru.

Centrul Europe Direct Panevezys (Lituania), găzduit de Instituția Publică Radio-TV Aukštaitijos RTR, are o experiență de peste 16 ani în promovarea valorilor europene, făcând parte din prima generație de Centre Europe Direct înființate în Lituania, după ce această țară a devenit stat membru al UE, în anul 2004. În mesajul lor video, prietenii din Panevezys ne transmit toate urările de bine cu prilejul Zilei Europei – 9 mai, când celebrăm împreună pacea și unitatea în Europa și își exprimă aprecierea față de colaborarea noastră interregională care va contribui la o mai bună înțelegere culturală și la deschiderea de noi parteneriate între comunitățile noastre.

Mesajul Centrului Europe Direct Szolnok

Mesajul Centrului Europe Direct Panevezys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *