Joi, 09 Mai 2024, Centrul EUROPE DIRECT Maramureș în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș au organizat evenimentul de celebrare a Zilei Europei 2024, eveniment care s-a desfășurat la Centrul de Instruire și Marketing ”Gheorghe Marcaș” al CCI Maramureș.
 
Manifestarea dedicată Zilei Europei 2024 a reunit autorități publice, studenți, elevi, cadre didactice, reprezentanți ONG, voluntari români și străini, reprezentanți ai instituțiilor culturale, mass-media precum şi publicul larg din județul Maramureș, interesați să se implice în viața comunității locale. Temele puse în dezbatere cu această ocazie au fost:
 
Partea I ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2024
Pentru partea I am organizat o dezbatere pe tema ”Vreau să mă implic – votul meu contează!”. La această secțiune au avut prezentări: Centrul ED Maramureș și Team for Youth / Eurodesk România.
Tinerii au fost încurajați să ne transmită mesaje pe această temă, mesaje pe care le vom transmite Biroului Parlamentului European de la București cu scopul de a fi distribuite noilor parlamentari aleși la 9 Iunie 2024. Tinerii au astfel ocazia să-și facă auzită vocea, mesajele lor ajungând la europarlamentari. Am primit 11 mesaje din partea elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Iosif Mărturisitorul” și de la Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” din Baia Mare.
 
Partea a II-a SIMPOZION ROBOT4ALL DEDICAT ANULUI EUROPEAN AL COMPETENȚELOR.
Pentru Partea a au avut demonstrații practice și prezentări: Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Baia Mare, Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Baia Mare.
 
Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți pentru participare la eveniment, mulțumim elevilor și cadrelor didactice care au pregătit demonstrații practice și prezentări, mulțumim tuturor partenerilor care au avut prezentări sau au participat la dezbateri și au contribuit la reușita evenimentului. Un gând deosebit pentru Camera de Comerț și Industrie Maramureș pentru facilitarea organizării evenimentului în condiții deosebite.