Miercuri, 08 Mai 2024, Centrul Europe Direct Maramureș a participat la vernisajul expoziției „La mulți ani, Europa!”, care face parte din Proiectul educativ „Copiii, florile Europei”, eveniment găzduit de Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare.
Expoziția cuprinde creații plastice realizate de către copii de la grădinițe și școli, atât din țară, cât și de peste hotare, astfel încât, prin realizarea acestor lucrări a fost valorificat potențialul creativ al elevilor în ceea ce privește capacitatea lor de a concepe și realiza lucrări plastice, colaje și creații literare, având ca temă centrală Ziua Europei.
 
Proiectul a fost inițiat și coordonat de către profesor pentru învățământ primar Elena Pustai – Codreanu de la Școala Gimnazială „Octavian Goga” Baia Mare (dir. prof. Lidia Monica Boje), iar echipa de implementare a fost formată din bibliotecar Dana Oanță, prof. înv. prim. Alexandra Dragoș, prof. înv. prim. Anamaria Rus și prof. Ramona Dabija.
 
Partenerii acestei ediții au fost: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Inspectoratul Școlar Județean reprezentat prin domnul profesor Mihai Mureșan – inspector școlar pentru activități extrașcolare, doamna prof. Ioana Hochia – inspector pentru învățământ primar și alternative educaționale, Centrul Europe Direct Maramureș, reprezentat prin dl director inginer Radu Big și doamna Angela Mureșan.
 
Felicităm inițiatorii acestui proiect prim modul exemplar de dăruire în munca zilnică de educare a elevilor școlari, a entuziasmului cu care au condus activitățile proiectului și pentru metodele folosite pentru a implica cei mai tineri elevi ai Școlii Gimnaziale „Octavian Goga” Baia Mare în celebrarea Zilei Europei.