Ieri, 16 aprilie, am organizat o activitate interactivă dedicate Alegerilor Europene 2024 – Europa mai aproape de tinerii cetățeni, la Colegiul de Arte Baia Mare. Ne-am întâlnit cu elevii unei clase a 12-a de liceu, toți participanții fiind la prima șansă de a își exercita dreptul la vot, la următoarele alegeri europene din 9 iunie (și locale).
Am oferite informații utile despre organizarea alegerilor europene în România, precum și rolurile diferitelor instituțiile Uniunii Europe, în special Parlamentul European. Am insistat pe valorile pe care acestea le promovează: demnitatea umană, egalitatea, democrația reprezentativă, statul de drept, libertatea și drepturile omului. Tinerii, în grupuri de lucru au selectat o valoare europeană care o consideră relevantă pentru ei și au argumentat alegerea.
La final ne-am testat cunoștințele printr-un concurs folosind aplicația Kahoot.
Mulțumim tinerilor pentru ideile împărtășite și curajul de a se exprima liberi pentru susținerea valorilor democratice europene!
Ne bucurăm că aceste prezentări trezesc interes în rândurilor tinerilor care deja la pauză discutau despre listele de candidați.
Mulțumim doamnei profesor Sorina Mihuț pentru facilitarea accesului la clasă!