Marți, 19 Decembrie 2023, am fost oaspeți ai Colegiului Tehnologic ”Aurel Vlaicu” din Baia Mare unde am organizat evenimentul ”Agenda UE în școala mea”, eveniment care s-a desfășurat începând cu ora 10:00, în Sala multimedia a Colegiului.
 
Obiectivele acțiunii au fost:
• Creşterea gradului de cunoaștere în rândul grupului țintă cu privire la prioritățile Comisiei Europene pentru perioada 2019 – 2024.
 
Temele puse în dezbatere sunt:
• ”Statul de drept, democrația și respectarea valorilor europene” – Alegerile Europarlamentare 2024.
• Comunitatea impreuna-in.ue
La eveniment au participat elevi din grupa de vârstă 17 – 18 ani, cadre didactice, reprezentanți ai Centrul EUROPE DIRECT Maramureş.
 
Agenda de desfășurare a evenimentului a fost:
10:00 Deschiderea evenimentului, Dr.ing. Radu BIG, Coordonator Centrul EUROPE DIRECT Maramureş
10:10 Alegerile Europarlamentare 2024 – Instituțiile Europene, responsabilități, proceduri de lucru, scurt-metraje, Dr.ing. Radu BIG, Coordonator Centrul EUROPE DIRECT Maramureş
10:40 Comunitatea impreuna-in.ue – Scopul inițiativei, implicare și inițiative, Dr.ing. Radu BIG, Coordonator Centrul EUROPE DIRECT Maramureş
11:10 Concurs pe Platforma Kahoot, Răzvan Manța, Consilier comunicare ED Maramureș
11:30 Închiderea evenimentului
Prezentările făcute au stârnit interes din partea elevilor, mai ales din partea celor care urmează să participe pentru prima dată în viață la alegeri în anul 2024. Prezentările au fost însoțite de două scurt-metraje prezentând o istorie pe scurt a formării Uniunii Europene și a evoluției acesteia precum și o prezentare amuzantă a principalelor instituții europene (Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene și a Consiliul European), a circuitului legislativ precum și a rolului în propunerea și aprobarea unei inițiative legislative.
În ultima parte a evenimentului elevii au participat la un mini concurs organizat pe platforma Kahoot pe temele prezentate în cadrul evenimentului, concurs cu premii acordate de Centrul EUROPE DIRECT Maramureş.
 
Toți participanții la eveniment au fost invitați la Serbarea de Crăciun organizată de elevii Colegiului Tehnologic ”Aurel Vlaicu”.
 
Dorim să mulțumim tuturor cadrelor didactice și elevilor de la Colegiul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” pentru organizarea și participarea activă la acest eveniment.
Tuturor vă dorim Sărbători Fericite și un An Nou 2024 plin de bucurie și lumină în suflet.
 
Pentru Albumul evenimentului click AICI