Centrul EUROPE DIRECT Maramureș a celebrat în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol ”Alexei Berinde” Ziua Europeană a Limbilor 2023. Evenimentul s-a desfășurat marți, 26 Septembrie 2026, începând cu ora 13:00, la sediul Liceul Tehnologic Agricol ”Alexei Berinde” din Seini.
Activitatea s-a desfășurat în cadrul pachetului de evenimente Europa mai aproape de tinerii cetățeni 2023 și a avut ca scop sensibilizarea elevilor în legătură cu importanța învățării limbilor străine și promovarea valorilor Europene în contextul Anului European al Competențelor 2023.
Dl. Radu BIG, Coordonator al centrului EUROPE DIRECT Maramureș a făcut o prezentare pe tema Ziua Europeană a Limbilor 2023 urmată de o dezbatere cu elevii și profesorii prezenți referitoare la Importanța limbilor străine, prezent și perspective.
Am continuat cu un concurs organizat pe platforma Kahoot având ca temă Ziua Europeană a Limbilor. Activitatea s-a bucurat de participarea a 10 echipe formate din elevii Liceului Tehnologic Agricol ”Alexei Berinde”. Câștigătorii concursului au primit ca premii materiale promoționale din partea centrului EUROPE DIRECT Maramureș.
În ultima parte a evenimentului am prezentat un eveniment desfășurat în luna August 2023 la care au participat elevi și cadre didactice ale Liceului Tehnologic Agricol ”Alexei Berinde”: EU în Poarta Transilvaniei. Am prezentat un rezumat al activităților, un film realizat cu ocazia evenimentului și am transmis liceului Ștafeta purtată pe Via Transilvanica la data de 31.08.2023, precum și cea primită de la centrul EUROPE DIRECT Bistrița. Acestea vor fi expuse în muzeul liceului împreună cu 2 broșuri cu date și fotografii ale evenimentului.
Mulțumim conducerii Liceului Tehnologic Agricol ”Alexei Berinde” pentru colaborarea avută, cadrelor didactice participante precum și celor peste 60 de elevi prezenți la eveniment.