Marți, 13 Iunie 2023, Centrul EUROPE DIRECT Maramureș a organizat în localitatea Coltău evenimentul , ”UNIUNEA EUROPEANĂ ÎN COMUNITATEA MEA”, eveniment care s-a desfășurat începând cu ora 14:00, în Sala de Ședințe a Primăriei Coltău.
Obiectivele acțiunii au fost:
• Creșterea gradului de cunoaștere în rândul grupului țintă cu privire la prioritățile Comisiei Europene pentru perioada 2019 – 2024.
• Familiarizarea cetățenilor cu Platforme online pentru cetățeni
• Prezentarea Programul NextGenerationEU – prioritate pentru Uniunea Europeană
• Informații utile despre PNRR – prioritate pentru România
Evenimentul sa adresează funcționarilor din administrația publică locală, profesorilor, tinerilor din grupele de vârstă 15 – 25 ani și 26 – 35 ani, profesioniștilor, liderilor de opinie și managerilor, cetățenilor interesați de facilitățile oferite de Uniunea Europeană.
Agenda evenimentului a fost:
14:00 Deschiderea evenimentului, Big Radu, Coordonator Centru ED Maramureș
14:05 Platforme și Instrumente online pentru cetățeni, Big Radu, Coordonator Centru ED Maramureș
15:00 Programul NextGenerationEU – prioritate pentru Uniunea Europeană, PNRR – prioritate pentru România, Big Radu, Coordonator Centru ED Maramureș
15:30 Dezbatere publică
15:55 Închiderea evenimentului
La eveniment au participat Primarul Comunei Coltău, Viceprimarul Comunei Coltău, Secretarul Primăriei Coltău, funcționari din Primăria Coltău, întreprinzători, cetățeni din localitate. Dezbaterea care a urmat prezentărilor a fost foarte animată, fiind discutate dificultățile întâmpinate în accesarea și realizarea proiectelor finanțate prin PNRR, experiențe curente ale Primăriei Coltău. Pe parcursul dezbaterilor am încercat să găsim împreună soluții posibile la problemele aduse în discuție.
Dorim să mulțumim foarte călduros tuturor celor prezenți la eveniment, Primăriei pentru găzduirea în condiții deosebit de bune a evenimentului și tuturor celor care au participat la dezbaterea publică!