𝐅𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭̧𝐢𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐭 (𝐄𝐘𝐅) încurajează cooperarea între tinerii din Europa prin acordarea unui sprijin financiar pentru activităţile de tineret care servesc la promovarea păcii, înţelegerii şi cooperării în spiritul respectului pentru drepturile omului, democraţiei, toleranţei şi solidarităţii.
𝐄𝐘𝐅 oferă 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑗𝑖𝑛 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑐𝑖𝑎𝑟 următoarelor tipuri de activităţi întreprinse de ONG-uri sau reţele de tineret sau de alte ONG-uri implicate în domenii relevante pentru politica şi activitatea de tineret a Consiliului Europei:
– activităţi educative, sociale, culturale şi umanitare cu caracter european;
– activităţi care urmăresc consolidarea păcii şi cooperării în Europa;
– activităţi menite să promoveze o strânsă cooperare şi o mai buna înţelegere între tinerii din Europa, în special prin dezvoltarea schimbului de informaţii;
– activităţi menite să stimuleze ajutorul reciproc în Europa şi în ţările dezvoltate în scopuri culturale, educative şi sociale;
– studii, cercetare şi documentare pe probleme de tineret.
𝐄𝐘𝐅 poate finanța următoarele operațiuni:
𝐀. 𝐀𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̧𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̧𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 – inclusiv întâlniri ale tinerilor sau liderilor de tineret din Europa pentru promovarea participării şi învăţării interculturale.
EYF va finanţa până la două treimi din costul total. 𝐺𝑟𝑎𝑛𝑡 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚: 20.000 𝑑𝑒 𝑒𝑢𝑟𝑜.
𝐁. 𝐏𝐥𝐚𝐧 𝐚𝐧𝐮𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮 – include o serie de activități pe o perioadă de un an, interconectate și care contribuie la același obiectiv mai larg.
𝐺𝑟𝑎𝑛𝑡 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚: 50.000 𝑑𝑒 𝑒𝑢𝑟𝑜.
𝐂. 𝐆𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟐 𝐚𝐧𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐞𝐜𝐮𝐭𝐢𝐯𝐢
𝐺𝑟𝑎𝑛𝑡 𝑎𝑛𝑢𝑎𝑙 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚: 25.000 𝑑𝑒 𝑒𝑢𝑟𝑜 𝑝𝑒 𝑎𝑛 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 2 𝑎𝑛𝑖 (maximum 50.000 de euro pentru 2 ani).
𝐃. 𝐆𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 “𝐨𝐧𝐞-𝐨𝐟𝐟” (care nu poate fi reînnoit)
𝐺𝑟𝑎𝑛𝑡 “𝑜𝑛𝑒-𝑜𝑓𝑓” 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚: 15.000 𝑑𝑒 𝑒𝑢𝑟𝑜.
Mai multe informații la următorul link: https://bit.ly/3jU6MtY