Astăzi, 28.11.2022, am fost oaspeți ai Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare. Împreună cu elevii și cadrele didactice ale acestei unități de învățământ am organizat un eveniment dedicat Pactului Verde European, respectiv Vizionarea de scurt metraje și discutarea acțiunilor pe care fiecare dintre noi le poate realiza pentru atingerea obiectivului ambițios de neutralitate climatică până în 2050.
Împreună am conștientizat importanța acțiunilor individuale în atenuarea efectelor schimbărilor climatice și am menționat câteva acțiuni ale UE și ale cetățenilor. Ne-am bucurat să vedem în rândul elevilor că există a bună cunoaștere și înțelegere a procesului de reciclare, utilizare alternative prietenoase cu mediul la obiectele din plastic, alegeri înțelepte când vine vorba de cumpărături.
În pregătirea materialelor prezentate am folosit resursele educaționale puse la dispoziție prin pagina dedicată a Comisiei Europene: https://ec.europa.eu/clima/sites/youth/node_ro
Elevii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” ne-au făcut o surpriză și ne-au prezentat un material privind preocupările lor legate de problemele mediului: ”Ȋntunecarea globală”, Realizatori: elevi Mihalca Antonio și Pop Răzvan, Coordonator: prof.ing. Horvat Lucian.
Am pregătit un miniconcurs pe teme de protecția mediului folosind platforma Kahoot și un chestionat pregătit de colegul nostru Răzvan Manța, Consilier comunicare ED Maramureș/CJ Maramureș.
Mulțumim Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare și Conducerii acestei unități de învățământ pentru sprijin și cooperare, cadrelor didactice și elevilor care au contribuit la facilitarea evenimentului.