Miercuri, 23.11.2022, am ajuns din nou la elevii Liceul Tehnologic Agricol ”Alexiu Berinde” din Seini, în cadrul activității dedicate Pactului Verde European, respectiv Vizionarea de scurt metraje și discutarea acțiunilor pe care fiecare dintre noi le poate realiza pentru atingerea obiectivului ambițios de neutralitate climatică până în 2050.
Împreună am conștientizat importanța acțiunilor individuale în atenuarea efectelor schimbărilor climatice și am menționat câteva acțiuni ale UE și ale cetățenilor. Ne-am bucurat să vedem în rândul elevilor că există a bună cunoaștere și înțelegere a procesului de reciclare, utilizare alternative prietenoase cu mediul la obiectele din plastic, alegeri înțelepte când vine vorba de cumpărături.
Mulțumim Liceului și Conducerii acestei unități de învățământ pentru sprijin și cooperare, cadrelor didactice care au contribuit lafacilitarea evenimentului.
În pregătirea materialelor prezentate am folosit resursele educaționale puse la dispoziție prin pagina dedicată a Comisiei Europene: https://ec.europa.eu/clima/sites/youth/node_ro