Centrul Europe Direct Maramureș în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș vă invita să participați la evenimentul EU la CoFE, Miercuri, 28 iulie, de la ora 14:00, la Centrul de Instruire și Marketing ”Gheorghe Marcaș” al CCI Maramureș.

Tema pe care o vom pune în dezbatere este Programul Uniunii Europene NextGenerationEU, conținutul acestuia precum și implicarea firmelor private în acest program.

În cadrul evenimentului vom organiza și o sesiune de informare în legătură cu Conferința privind Viitorul Europei (CoFE) și platforma interactivă dedicată. În cadrul acestei sesiuni vă vom explica și cum puteți să luați parte la conferință, contribuind cu ideile dumneavoastră, participând sau organizând evenimente.

Pentru înregistrare la eveniment și pentru alte detalii privind evenimentul vă rugăm să ne contactați prin e-mail la europedirect@cdimm.org, radu@cdimm.org sau la tel. 0262 224870.

Numărul maxim de invitați este de 40 de persoane, pentru a respecta măsurile de prevenție privind epidemia de COVID-19.

Pentru mai multe detalii privind programul NextGenerationEU accesati link-ul https://ec.europa.eu/info/strategy/recovery-plan-europe_ro
sau scanați codul QR

În ziua de 28 Iulie 2021, ora 14:00, Centrul EUROPE DIRECT Maramureș a organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș dezbaterea publică ce a pus în discuție Programul Uniunii Europene NextGenerationEU, conținutul acestuia precum și implicarea firmelor private în acest program.

Ne-au fost alături reprezentanți ai mediului de afaceri, ai Consiliului Județean Maramureș, ai Primăriei Baia Mare, ai Inspectoratului Școlar Maramureș, ai CCI Maramureș și ai ED Maramureș.

Am prezentat:

  • Programul Uniunii Europene NextGenerationEU, Radu BIG, Coordonator Centru ED Maramureș
  • Programul NextGenerationEU – implicarea firmelor private, Oana DULF, Director Direcția Servicii și Evenimente CCI Maramureș
  • Conferința privind Viitorul Europei: video de prezentare
  • Conferința privind Viitorul Europei: discurs al Dnei Comisar pe probleme de transport, Adina Vălean (înregistrare video)
  • Conferința privind Viitorul Europei: elementele fundamentale ale Conferinței privind Viitorul Europei și platforma interactivă https://futureu.europa.eu/, Radu LUCIAN, Consilier comunicare ED Maramureș/CJ Maramureș

La dezbaterea publică persoanele participante au prezentat puncte de vedere privind cerințele de a absorbi fondurile puse la dispoziție de programele UE într-o măsură cât mai mare. S-au discutat și dificultățile majore pe care le vom avea pentru relansarea economiei și transformarea ei în una mai rezilientă.

Mulțumim tuturor paticipanților pentru contribuțiile lor la reușita evenimentului!